Tjänster

EVP-baserad kommunikation

Allt ni gör, säger och kommunicerar som arbetsgivare bygger ert varumärke. Därför måste all arbetsgivarkommunikation tåla verklighetens ljus i sociala medier och i alla andra sammanhang där hela varumärket står på spel. Vi hjälper er skapa starka kommunikationskoncept som fungerar i den verkligheten. Kommunikationskoncept som väcker starka känslor och berättar varför ni går till jobbet.

Employer Branding Strategi

En kul idé i all ära, men vad är den utan en vettig strategi? För att din idé ska ge resultat och uppnå effekt krävs ett strategiskt förarbete. Strategin visar hur ni skapar en attraktiv helhet För att kunna locka rätt medarbetare och tända glöden internt krävs också en långsiktig plan. En Employer Branding-strategi helt enkelt. Den visar hur ni kan odla och utveckla styrkan i ert Employer Brand. Och vilka aktiviteter och metoder som krävs för att sälja upplevelsen av er arbetsplats i rätt kanaler. Inte minst genom den mest bortglömda kanalen – medarbetarna.

Strategiskt kommunikationsarbete

Säg “nej tack” till temporär effekt. Bygg en långsiktig strategi och staka ut vägen till framgång. Vi är övertygade om att det är i det strategiska arbetet som slutmålen hämtas hem. En genomarbetad strategi ger också din kommunikation längre livslängd och bättre effekt.

Native Storytelling

Vi gillar trovärdiga berättelser som har svart bälte i äkthet. Vi vet att de engagerar människor och genererar resultat, istället för tomma klick. Native Storytelling är därför ett kraftfullt verktyg för att väva in dina medarbetares berättelser i varumärket och få budskapen att fästa. Vi kvalitetssäkrar alltid innehållet och följer upp resultaten tillsammans med dig som kund för att vara säkra på att vi når ut till rätt målgrupp. Och in i deras medvetande.

Rörligt

Förmågan att skapa rörligt innehåll som skapar effekt hänger ihop med vår passion för detta media. Vi är experter på att förpacka rörliga budskap, med bred räckvidd i sociala medier och på webben. Alltid med ett tydligt värde för betraktaren.

Webbproduktion

Har du en produkt att sälja, ett budskap att driva eller en målgrupp att engagera behövs ibland även en dedikerad plattform för att få optimal effekt. Vi är experter på att utveckla kampanjsidor, karriärsajter och digitala mötesplatser åt våra kunder - alltid med effekten i fokus.

Distribution

Dina mottagare befinner sig i mitt i mediebruset. Därför är de obevekliga sorterare av viktigt och oviktigt. Det de sett förut eller det som inte väcker känslor klickar de bort direkt. Den verkligheten ställer krav på vår kreativitet och förmåga att paketera och distribuera ditt budskap. Vi tror att allt innehåll har en publik. Det är bara en fråga om timing. Vid rätt tidpunkt till rätt person och i rätt sammanhang är ditt budskap relevant. Därför ser vi till att erbjuda flera olika distributionskanaler med tydliga och väldefinierade målgrupper. Vi har ett eget nätverk med flera hundratusentals personer och kan rikta budskapet med sådan precision i innehåll och kanalval att mätbar effekt kan garanteras.

Kreation

Du har strategin, du har idén och förutsättningarna att genomföra den! Kul. Men räcker det? Ett par extra ögon är alltid nödvändigt. De obekväma frågorna likaså. Vi är de extra ögonen, vi ställer de obekväma frågorna. Med Shortcut Creative Lab kan din strategi och idé gå från “good” till “great!”. Vi vässar, punchar upp och kvalitetssäkrar för ett slutresultat som är ingenting mindre än fantastiskt! Varför nöja sig med mindre?

Jobbannonser

En genomarbetad jobbannons skapar exakta förväntningar, väcker känslor och är som en karriärsida i miniatyr. Vi kan hjälpa dig skapa den attraktiva helheten som klarar transparensen och bygger ditt Employer Brand. Här produceras jobbannonser som hittar nya vägar in i talangernas hjärta och hjärna.

Desktop

På Shortcut.se kan du förmedla ditt budskap till framtidens beslutsfattare. Shortcut.se är en hyllad sajt med sylvasst redaktionellt innehåll i skärningspunkten mellan passion och karriär.

Banner (mobil)

I över 20 år har Shortcut hjälpt svenska studenter, Young Professionals samt Senior Professionals att växa och utvecklas i karriären – från studietiden till första jobbet och vidare på resan. Shortcut.se är navet där passion och karriär möts.

Event

Ett väl genomtänkt event levandegör ditt varumärke mot en väl definierad målgrupp. Har innehållet skapats med mycket hjärta och precision i tanken kommer du också väcka känslor och skapa långsiktiga effekter. Vi brinner för att skapa evenemang som genererar ökad kännedom och skapar långsiktiga relationer. Vi är specialister på att utveckla, planera och skräddarsy kommunikationslösningar för att skapa ett event utöver det vanliga - alltid med effekten i fokus.

FuckUp Nights

Misslyckanden i livet och karriären ska hyllas. På FuckUp Nights delar tre entreprenörer med sig av sina misslyckanden i livet och karriären. Det här är historierna om företagen som kraschlandar, partnerskapen som blir till bråk och varor som måste dras in. Vill du vara med och hylla misslyckanden tillsammans med oss? Antingen som samarbetspartner, sponsor eller att vi arrangerar ett FuckUp Nights event inom er verksamhet?

Print

Vårt matiga Magasin Shortcut har en unik distributionsmodell – det skickas hem till 70 procent av alla ekonomi- och teknikstudenter i Sverige såväl som till Shortcuts medlemmar och utvalda karriärcentrum, kaféer och bibliotek. Allt för att nå vår målgrupp: Sveriges studenter och yrkesverksamma akademiker.

Job Branding Integration

För att hitta de bästa talangerna gäller det att synas - för rätt målgrupp. Därför arbetar vi med Job Branding Integration som innebär att samtliga lediga tjänster på din webbplats per automatik publiceras på Shortcut.se och därmed får en bred räckvidd. Vi arbetar dagligen med att koppla ihop dig med de 200 000 mest aktiva i Shortcuts nätverk.

Studentrekrytering

Studenter har alltid varit en del av Shortcuts DNA och vi är specialister på att skapa marknadsförings- och kommunikationsinsatser för att rekrytera och attrahera studenter, marknadsföra utbildningar och lyfta framtida karriärmöjligheter efter avslutad utbildning. Vi hjälper dig att nå framgång - med mätbart resultat.

Nyhetsbrev

Att skapa ett attraktivt nyhetsbrev är en konst. Oavsett om syftet är att locka fler besökare till din webbplats, få dina medarbetare att känna sig uppmärksammade eller nå ut med ett konkret budskap behövs både en vettig strategi och ett stabilt hantverk. Genom Shortcuts olika nyhetsbrevs-produkter når du runt 105 000 högt engagerade läsare. Du kan välja att kommunicera genom ett utskick där du är ensam avsändare eller genom våra periodiserade utskick.

Vi skapar effekt

Ge oss en utmaning och vi löser den - alltid med effekten i fokus.